Infosessies

Een infosessie in uw vzw?

Objectief vzw heeft een infosessie uitgewerkt over “De gemeenteverkiezingen 2018”, voornamelijk gericht op het doelpubliek (toekomstige kiezers), maar ook voor betrokken verenigingen die in direct contact staan met het doelpubliek aan wie ze de informatie doorgeven.

Praktische infosessies

Objectief vzw heeft de nodige ervaring in de didactische aanpak voor het doelpubliek. Die ervaring hebben we opgedaan tijdens infosessies over de toegang tot de Belgische nationaliteit.

De instructeur/instructrice komt naar uw organisatie met ondersteunend materiaal een beknopte uitleg geven over de voorwaarden waaraan voldaan moet worden en de maatregelen die uitgevoerd moeten worden om te mogen stemmen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

We focussen ook op de uitdagingen die bij het stemrecht horen en voornamelijk op die van de gemeenteraadsverkiezingen: de bevoegdheden van gemeentes en wat deelnemen aan het democratisch proces kan veranderen in het dagelijks levens en in de wijken.

De sessie eindigt met een ludiek spel met vragen en multiple choice antwoorden, kwestie van zeker te zijn dat alle informatie goed is opgenomen.

 Praktisch

  • De infosessie duurt ongeveer een anderhalf uur à twee uur, 
  • De infosessie wordt gegeven door iemand van de vzw. 

 

Contactpersoon :

Hassiba Benbouali 
hassiba.objectif@allrights.be 
vzw Objectief 
Vaartstraat, 2 1000 Brussel.
Tel. : 02 512 67 27
Fax : 02 503 37 40