Jeanne-Solange

“Van anderen te helpen wordt je zelf ook beter”

Jeanne Solange startte in april 2007 als vrijwilliger bij Objectief. Het was haar eigen aanvraag tot naturalisatie die deze studente rechten in contact bracht met de permanenties.

Hoe kwam je bij Objectief terecht?

Ik leerde Objectief kennen via een affiche in het lokaal van de buurtjustitie (justice de proximité) van Sint-Gillis toen ik daar langs ging voor mijn aanvraag tot naturalisatie. Op de permanentie van Objectief vond ik een luisterend oor en kreeg ik goed advies voor de lastige tocht (pénible périple) die de naturalisatie toch is. Toen is het idee bij me opgekomen om zelf ook andere mensen met gelijkaardige problemen bij te staan.

Valt het mee als vrijwilliger voor de permanenties?

Ik raad het aan iedereen aan die een beetje tijd heeft om vrijwilliger te worden. Op het vlak van de nationaliteitsverwerving is Objectief echt belangrijk en iedereen kan er mee te maken krijgen. Het kan je kind zijn, je echtgenoot, je zus of broer, een vriend,… Bovendien hou ik van de contacten met de mensen. En door anderen te helpen, wordt je zelf ook een beter mens.

Hoe zie je de rol van de permanenties?

Wat Objectief doet is heel nuttig. Door zijn specialisatie heeft Objectief een grote ervaring op het vlak van de nationaliteitsverwerving en slaagt ze erin problemen van de aanvragers op te lossen. Het secretariaat werkt ook heel efficiënt.